top of page

«Гід по Кроку»: Хто є прототипом президента?




Я вже маю кілька відгуків на книгу, зокрема, на появу у книзі українського президента.

 

Оскільки розповідь про цього персонажа автоматично стане спойлером, що зіпсує ефект несподіваності під час читання книги, я змушений повісити розповідь про цього героя «під замок», відкрити який можна, якщо підписатися на мій Patreon.

  

 Отже, президент з’являється у романі «Ден Крок і український Папа» так:

 

 Коли у пресі з’явилася фотографія нової амбасадорки України у Великій Британії, соціальні мережі “вибухнули” і не вщухали декілька днів. На фото було зображено прийом у ще живої тоді королеви Єлизавети Другої, перед якою робила “незграбний кніксен” “гладка”, “важка” жінка, вдягнена у “недоречно яскравий брючний костюм”, який сидів на ній, “як на манекені у вітрині магазину секонд-хенду, що корчився у приступі сказу”, а капелюшок з пір’ям виглядав, як “общипана гуска, що померла своєю смертю”, або “замизгана люстра, куплена на речовому ринку на Троєщині. Принаймні, саме такі або подібні коментарі до її зовнішності можна було зустріти в інтернеті.
 Популярні самопроголошені експертки з моди порівнювали українську амбасадорку з новоявленою володаркою несподівано відкритих нафтових родовищ, на яку раптово впали великі статки. При цьому, як відмічали експертки, “якщо в людини не було відчуття стилю до того, ніякі гроші їй не допоможуть і зараз, і вона виглядатиме, що ти з нею не роби, як селючка, обвішана цяцьками з фальшивою позолотою”. «Несмак та ганьба країни» - таким був модний вирок нікому невідомій до того дня жінці.
 Її ім’я також ніхто раніше не знав. Хто вона і звідки взялася, обуреній громадськості було невідомо, і цей факт також обсмоктувався, а на адресу МЗС летіли запитання і коментарі на кшталт «ви там всі подуріли? ви дивитесь, кого призначаєте? призначте краще мене або мою бабцю!». А коли стало відомо, як її звуть, жарти потекли гірськими потоками - її ім’я було Олена Колибаренко. Всі кинулися шукати походження такого дивного прізвища, і, майже нічого не знайшовши, жартували, що його володарка - це “колиба” і “бар” у одному флаконі.
 Частина 2 «Вся президентська рать», Глава 6 «Королева»

 

Уважні читачі вже помітили, що прізвище Колибаренко «походить» від…


bottom of page