top of page

На честь D-Day (уривок з "Дена Крока...")



D-Day (або день висадки союзників у Нормандії рівно 80 років тому) - так я назвав одну з глав книги "Ден Крок і український Папа". Насправді книга взагалі не про Другу Світову війну, однак зі своїх колишніх подорожей я привіз спогад про те, як опинився на березі Північного моря у Бельгії, де побачив табличку з іменем американця і датою його смерті (на фото).


Повернувшись в Україну, я почав шукати інформацію про Річарда Фулера Паттерсона. І було її вкрай мало. Я навіть не знав, чи знайду щось цікаве. Чи є за цією табличкою якась вражаюча історія?


І мені вдалося знайти нечисельні статті і навіть невеличкий документальний фільм про американського пілота. І ця історія мене вразила настільки, що я вирішив включити її до книги. Більш того, ця історія суттєво вплинула на деякі сюжетні лінії. Хоча, здавалося б, я лише побачив табличку і більше нічого.


Вчора світ відмічав 80-річчя D-Day, тому зараз я хочу показати вам уривок з книги, пов'язаний з війною, - мені здається, що він дуже органічний і цікавий.


Ось він:



Підписуйтесь на мій Patreon і читайте уривки, оповідання, купуйте книгу і дізнавайтесь про те, яким буде "Другий Крок".


Придбати книгу можна на цьому сайті https://www.chernikovbooks.com/product-page/ebook-den-krok-i-ukrayinskiy-papa

bottom of page